Maarten Snoeijs

Ik fiets voor een betere behandeling van nierziektes

( 125 km )

Als vaatchirurg in het Maastricht UMC+ werk ik dagelijks met patiënten die moeten dialyseren omdat hun nieren niet meer functioneren. Deze mensen moeten drie keer per week een halve dag op de dialyseafdeling doorbrengen. Daarnaast hebben ze vaak nog andere medische problemen waarvoor ze afspraken in het ziekenhuis hebben. Alsof dit nog niet impact heeft op de kwaliteit van hun leven, moeten ze ook bijna twee keer per jaar een ingreep ondergaan om hun vaattoegang voor de dialysebehandeling te onderhouden.

Ik leid het wetenschappelijk onderzoek dat op onze afdeling vaatchirurgie wordt gedaan naar het verbeteren van deze vaattoegangen. Dit onderzoek is niet mogelijk zonder ondersteuning door de Nierstichting. Daarom wil ik graag iets terug doen. Ik fiets mee om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier!

Activiteit: 125 km

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

75
12/09/2021
10:40

Anoniem

Bekijk alle

De Nierstichting investeert in baanbrekend stamcelonderzoek om op termijn hopelijk nierziekten te genezen. En we werken keihard aan de draagbare kunstnier. Een wereldwijde doorbraak voor nierpatiënten, want het geeft ze iets onbetaalbaars. Een beter levensperspectief én meer vrijheid om gewoon mens te kunnen zijn.