Ik fiets voor de draagbare kunstnier

Jasper de Boom

( 85 km )

Opgehaald

3.170
634% bereikt van mijn streefbedrag € 500

Sinds februari van dit jaar werk ik tijdelijk voor de Nierstichting en maak ik van dichtbij mee hoe zwaar het leven voor veel nierpatiënten is. Ik fiets mee met de Tour der Lage Landen omdat de draagbare kunstnier er echt moet komen. Nierpatiënten die dialyseren moeten 3x per week ruim 4 uur naar het ziekenhuis om hun bloed te spoelen. Daarna kost het bijna een dag om daar weer van te herstellen.

Met de draagbare kunstnier kunnen patiënten dialyseren waar ze maar willen: thuis, op vakantie of tijdens een dagje uit. Dat gaat dialyse-patiënten veel meer vrijheid geven. Het goede nieuws is dat het kan en gaat lukken! De Nierstichting steunt de ontwikkeling van dit apparaat. Er wordt aan gewerkt door enkele internationale organisaties en ook het UMC Utrecht is betrokken. We zijn al best een eind gevorderd; inmiddels wordt de draagbare kunstnier al getest bij patiënten. Maar we zijn er nog niet, voor de laatste fases van de klinische testen is er nog financiering nodig. 

Zaterdag 10 september fiets ik daarom mee in de Tour der Lage Landen voor dit belangrijke goede doel. Doneer en geef dialysepatienten hun vrijheid terug! Iedere euro telt!